Als ouder heb je wel eens zorgen over je kind. Is mijn kind wel gelukkig? Waarom reageert het zo? Is dit normaal voor zijn leeftijd? Vaak kom je er zelf of met de steun van je omgeving wel uit. Maar soms zijn de zorgen toch groot en wegen ze door op je gezin.
Het kan gaan om opvallend actief gedrag, een vertraagde ontwikkeling, faalangst, depressieve gevoelens, de verwerking van schokkende gebeurtenissen of verlieservaringen die je kind meemaakte…
Bij aanmelding wegen we samen af wie er best naar het eerste gesprek komt. Daarin zoeken we uit wat jullie zorgen precies zijn. We kijken naar je kind in zijn geheel met zijn sterktes en zwaktes en ook naar je kind in zijn context (thuis, op school en bredere leefwereld). Soms is een uitgebreider diagnostisch proces nodig. Zo niet, dan kan snel worden overgegaan naar een begeleiding op maat van je kind. We leggen dit aan jullie voor. Er wordt gewerkt met verschillende materialen en methodieken om de problemen zichtbaar te maken en aan te pakken bv. Tekenen, schilderen, rollenspel, handpoppen, visualisaties, ontspannings- en ademhalingsoefeningen…
Het doel van de therapie is dat je kind zich weer vrij en op eigen wijze kan ontwikkelen.
We gaan zorgvuldig om met de privacy van je kind.
Als ouder worden jullie actief betrokken.